Over Dumpies

Dumpies begon met een gekrompen trui. Je kent het wel,  je lievelings trui belandt per abuis in de wasmachine en komt er minimaal drie maten te klein weer uit. Helaas gebeurde dat bij mij meerdere keren. De truien belandden op de onderste plank in de kast want weggooien dat lukte niet. Daar lagen ze dan te wachten op een plan.

En zo is Dumpies geboren. Het idee dat er te veel wordt weggegooid wat nog prima een andere bestemming kan krijgen is mijn vertrekpunt. Mooie kwaliteitsstoffen een tweede leven in blazen en in een andere functie terug geven aan de wereld is dan ook mijn belangrijkste oogmerk.

Dumpies is gevestigd in Amsterdam. Daar maak ik grappige eigentijdse knuffels en andere accessoires van gerecyclede wol en tweeds. De tweedehands materialen vormen het uitgangspunt voor de collectie. Voeg daar een oog voor schoonheid en de nodige humor aan toe en je hebt in een notendop de basis van Dumpies.

Mijn klanten halen met Dumpies een uniek product in huis. Alle knuffels worden met de hand gemaakt en zorgvuldig samengesteld. Dumpies zijn grappig en stijlvol en gemaakt om mee te knuffelen. Bij zowel jong en oud toveren Dumpies een lach op het gezicht.

Dumpies makes Recycling Fun