Deze Broches  zijn gemaakt van kleine, overgebleven stukjes textiel. En maken van jouw simpele t-shirt een echte eyecatcher.

Waarom Cut the S(CRAP)? In de textielindustrie wordt jaarlijks voor tonnen afgedankte kleding gedumpt. Sommige kleding is zelfs nooit gedragen of verkocht maar belandt direct op de vuilstort.

Bij Dumpies denken we dat dat anders moet en kan. Daarom zoeken we naar mogelijkheden om nieuwe producten te maken van wat een ander als dump beschouwt.

Durf jij dit fashion statement te dragen? En daarmee te zeggen Cut the (S)CRAP.


Dumpies gaat er even tussenuit voor een korte vakantie. De reis voert dit jaar naar Frankrijk, om precies te zijn naar Bretagne. Ik ga heerlijk badderen aan de kust 😉 Orders worden weer na 14 augustus verzonden. In de tussentijd kun je Dumpies ook gewoon vinden in de Makerstore in Amsterdam.

A bientot!

 

Dumpies is having a short Holiday to France. Any orders you place will be shipped after August 14th. Might you by any chance be in Amsterdam the coming weeks. You can also find a selection at The Makerstore overthere.

Have a lovely holiday and a bientot!

 


Aanstaande zondag, 24 juni, staat Dumpies met nieuwe handgemaakte poppen op de Museummarkt op het Museumplein in Amsterdam. Het is al weer een poosje terug dat Dumpies op een markt stond dus ik heb er heel veel zin in. Alle stoere knuffels zijn met de hand gemaakt van gerecylede tweeds en wol. Mijn doel is om mooie, gebruikte kwaliteitsstoffen zoals wol en tweed een tweede leven te geven. Door mijn manier van werken zijn de knuffels van Dumpies allemaal unieke exemplaren. Leuk om mee te spelen maar ook om de kinderkamer mee te stylen.

Dus als jij op zoek bent naar een leuke unieke knuffel als cadeau of voor je zelf? Kom dan gezellig langs op de Museummarkt. Geen tijd? Neem dan een kijkje in de webshop

 

 

 

 


Wil je zelf graag sokken leren breien? Dat kan! Ik leer je graag de fijne kneepjes.

Sokken breien is weer helemaal hip! Sokken mogen weer gezien worden. Zelf het taboe van sokken in sandalen is getuige de modebladen verleden tijd ;). En dan is het natuurlijk geweldig als je met je eigen creaties voor de dag kunt komen.

In deze workshop leer je in twee avonden de basisprincipes van het sokken breien en krijg je waardevolle tips mee die het je makkelijk maken om je eigen variaties te maken en patronen naar je eigen hand te zetten. Vereiste is wel dat je al de basiskennis van het breien bezit. Dus als je weet hoe je recht en averecht kunt breien dan komt het helemaal goed.

Je leert oa:
-rondbreien op 4 naalden
-een hiel breien
steken opnemen voor de voet
-teen vormen

De workshop sokken leren breien wordt gegeven bij Handmade Heaven in Amsterdam Oost. En vind plaats op de dinsdagavond tijden 19.30 tot 22.00. De eerstvolgende cursus staat op 13 en 20 februari gepland.

Ben jij er bij? Boeken kan via de website van Handmade Heaven.

De cursus is inclusief materialen: duurzame sokkenwol, breinaalden en een basispatroon. Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Net vers van de breipennen zijn deze lieve babysokjes van Dumpies. De sokjes zijn gebreid van zuivere scheerwol, afkomstig van een natuurboerderij uit Europa. Dus helemaal duurzaam. Daar worden wij nu blij van. En de babyvoetjes ook 😉

De babysokjes zijn verkrijgbaar in de webwinkel.

 


Handgebreide sokken van Dumpies Knitwear

Het is Herfst en tijd voor warme sokken. Daarom nu een prima moment om de kleine fijne collectie sokken van Dumpies te introduceren. Alle sokken zijn met de hand gebreid met een mix van merinowol en ramie. Dit laatste is een plantaardige vezel die de wol versterkt. Ook fijn, de wol is afkomstig van een kleine natuurboerderij die alle wol op een natuur- en diervriendelijke manier verwerkt. Zo kun je dus je voeten met een gerust hart in deze warme wolletjes stoppen.

Not Just Socks

Omdat we graag zien dat  je extra lang van je sokken kunt genieten hebben we er voor het gemak ook een reparatiesetje aan toegevoegd. Dus wanneer er na intensief dragen een gaatje in een van je sokken valt kun je gelijk aan de slag. Lijkt ons een prima idee om het aloude sokken stoppen weer te introduceren 🙂 Helemaal Dumpies dus.

tm 18 december gelden de introductieprijzen die nu op de website staan vermeld.

nieuwsfoto-2

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


De kleine held van Dumpies is vanaf vandaag ook verkrijgbaar in de webshop. Speciaal voor moedige jongens en meisjes die samen op avontuur willen. Wie droomt niet zo nu en dan van een dapper vriendje om spannende verhalen mee te verzinnen?


Deze week voor Amsterdam Made prachtige foto’s gemaakt van Dumpies. Nieuwsgierig? Browse dan even naar deze link!  Er staat bovendien een erg leuk stuk over Dumpies op!

Amsterdam Made is een Community Platform voor makers uit Amsterdam met als oogmerk het stimuleren van groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie in de Metropoolregio Amsterdam.


Hoera eindelijk is er dan een nieuwe website voor Dumpies.  Ik kreeg geregeld de vraag of de knuffels van Dumpies ook online te koop waren. Tot nu toe moest ik die vraag dan helaas met nee beantwoorden. Het werd daarom ook hoog tijd om daar verandering in te brengen. Samen met de nieuwe Look en Feel is er ook een shopgedeelte aan de site toegevoegd. Verder vind je er meer informatie over de Dumpies en Over mij.

Ik ben in ieder geval super blij met het resultaat.  Samen met het ‘live’ gaan van de website ook meteen een nieuw fijn product: De Mini Skinny. Het kleine zusje van Skinny girl.

De komende tijd zal het winkeltje nog verder worden aangevuld. Omdat ieder product uniek is vergt dat nog wel enige organisatie 😉

 

 

 

 

 

 


Hier wordt nu hard gewerkt aan een nieuwe website….met shop! Nog heel even geduld en dan kunnen de Dumpies ook online worden besteld. Dumpies zijn te verkrijgen bij Hand Made Heaven en de Local Goodsstore.